Symposium in Hellendoorn met de Crespel & Deiters Group

In het kader van een symposium voor jonge ondernemers op 10 september houdt het bedrijf uit Ibbenbüren een voordracht over maatschappelijk verantwoord ondernemen

Ibbenbüren, Duitsland, augustus 2023 – De Crespel & Deiters Group gaat op 10 september 2023 tijdens een symposium over “Maatschappelijk verantwoord ondernemen en de energie van de toekomst” een voordracht houden in de Nederlandse partnergemeente Hellendoorn. De groep is één van de toonaangevende tarweverwerkende bedrijven van Europa met hoofdzetel in Ibbenbüren (Duitsland). Heike Sander, Head of Corporate Communications van de Crespel & Deiters Group, zal een uiteenzetting houden over ‘new work’ en leadership. Ze zal toelichting geven bij de visie van het bedrijf voor nu en de toekomst over sociaal verantwoord ondernemen en een optimale ontwikkeling van het menselijk potentieel.

Het symposium vindt plaats in het kader van het partnergemeentecomité Ibbenbüren – Hellendoorn en gaat over de vraag: “Hoe willen we in de nabije toekomst ondernemen en welke soorten energie zullen we benutten?” Daarover zullen mensen uit de praktijk en politieke beslissingnemers een betoog houden. De conferentie is vooral gericht op jonge ondernemers, die er in gesprek kunnen gaan met regionale en bovenregionale beslissingnemers en mensen uit de praktijk van de politieke en de wetenschappelijke wereld.

Eén van deze bedrijven is de Crespel & Deiters Group, een familiebedrijf van de zesde generatie dat werd opgericht in 1858 en dat zijn hoofdzetel in Ibbenbüren heeft. Sinds 2020 maakt het tarweverwerkend bedrijf een intern transformatieproces door. In dat verband heeft het bedrijf zich grondig geïnformeerd over ‘new work’, recruiting en leadership. Heike Sander zal in haar voordracht vertellen over de verschillende stappen in het transformatieproces van de ontwikkeling van het menselijk potentieel bij Crespel & Deiters.

Ze legt uit: “Onze wereld is voortdurend in verandering. Als familiebedrijf met een rijke traditie zijn wij verplicht met onze tijd mee te gaan. ‘New work’ wil voor ons zeggen dat wij de behoeften van alle personeelsleden en eventuele jonge kandidaten moeten zien en daar rekening mee moeten houden. Tot nu toe is een van onze grootste successen in het kader van het transformatieproces onze WorkHub. Hier testen we uit hoe het werken van de toekomst functioneert.”

Deelnemen is gratis, maar registratie is wel verplicht. U kunt u tot 26 augustus registreren per e-mail via info@Hellendoorn-Ibbenburen.nl.

Over de Crespel & Deiters Group:

De Crespel & Deiters Group is een door de eigenaar geleide, wereldwijd opererende bedrijvengroep en een van de toonaangevende producenten van tarwezetmeel en tarwe-eiwitten in Europa. Met ultramoderne technologieën, duurzame processen en een grote innovatiekracht produceert het bedrijf al meer dan 160 jaar in zijn hoofdvestiging in Ibbenbüren. De merken Loryma, C&D Corrugating & Paper, C&D Technical Applications, Trigea en Crespeo ontwikkelen uiterst functionele producten en toepassingsgerichte oplossingen voor klantspecifieke toepassingen uit de op tarwe gebaseerde grondstoffen. Ze optimaliseren de eindproducten en creëren meerwaarde voor de klanten in de non-food-, food- en diervoederindustrie.

Meer dan 400 personeelsleden werken aan de verwezenlijking van het doel van het bedrijf: hoge kwaliteit, een verantwoorde omgang met de natuur, klantgerichtheid en betrouwbaarheid. Daarbij begint duurzaamheid bij Crespel & Deiters al bij de inkoop: er wordt uitsluitend Europese tarwe gebruikt, die voor minstens 75 procent afkomstig is van Duitse teelt. De aanwezigheid in de regio beperkt het aantal transportwegen en de emissies zoveel mogelijk en versterkt de lokale landbouw.

Meer informatie: www.crespeldeitersgroup.com en LinkedIn.

Contactpersoon bij het bedrijf

Crespel & Deiters GmbH & Co. KG
Heike Sander
Head of Corporate Communications Crespel & Deiters Group
Groner Allee 76
49479 Ibbenbüren

Tel.: +49 5451 5000-381
heike.sander@crespeldeitersgroup.com

Perscontact

akp public relations
Marion Mann
PR-advies
Birkenauer Talstraße 9
69469 Weinheim

Tel.: +49 6201 188 98 26
marion.mann@akp-pr.de

August 2023